Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

Adoptioprosessi

 

 

Koiramme etsivät vastuuntuntoisia, asiaan paneutuneita loppuelämän koteja, joissa riittää kärsivällisyyttä ja halua ymmärtää mahdollisesti hyvinkin kaltoinkohdellun ja rankan taustan omaavan koiran käytöstä ja ajan tarvetta kotiutua. Rescuekoira on hyvä valinta, mutta se ei ole kaikille sopiva vaihtoehto. Harkitse siis tarkkaan ja mieti etukäteen mitä tekisit ongelmien ilmetessä kuten esimerkiksi eroahdistus, sisäsiisteysongelmat, kodin irtaimiston tuhoaminen tai pelosta johtuva puolustautuminen. Mikäli jo pelkkä ajatus ongelmista ja koiran kanssa päivittäisestä harjoittelusta tuntuu epämielyttävältä, mieti vielä toisen ja kolmannen kerran onko adoptio oikea vaihtoehto juuri sinulle. On myös hyvä miettiä onko lähellä tukiverkosta ongelmien ilmetessä tai yksinkertaisesti apua hoitaa koiraa tarvittaessa, vaikka esimerkiksi pidemmän työpäivän ajan.

 

 

Mikäli olette kiinnostuneita adoptoimaan koiran, tulisi sivumme lukea ajatuksella läpi ennen kyselyaavakkeen täyttöä. Mahdollinen adoptioprosessi lähtee aina käyntiin kyselykaavakkeen täytöstä. Huom. Kyselykaavakkeen täyttö ei velvoita mihinkään! Huomioithan, että vastaaminen saattaa usein kestää, sillä Esperanzaa ja kaikkia Esperanzan asioita arjesta adoptioihin hoitaa yksi ihminen. Käytyämme kyselykaavakkeen läpi mahdollisesta adoptiosta keskustellaan puhelimitse, jonka jälkeen tehdään rento kotikäynti, jolloin mahdollinen adoptioperhe voi vaihtaa vielä kokemuksia ja tietoa galgoista, koiran adoptiosta jne. Mikäli kotikäynti sujuu hyvin ja odotuksien mukaan ja molemminpuolisen harkinnan jälkeen katsomme, että adoptiokoira sopisi perheeseenne, koira voidaan varata. Varaus tapahtuu maksamalla koiran adoptiokulu Esperanzan tilille. Kun maksu näkyy tilillä, koiraa aletaan valmistella matkustuskuntoon / etsimään lentoa.

 

 

Mistä adoptiokulu koostuu? 

 • Eviran tuontivaatimukset
  Mikrosiru, passi, rabiesrokotus (koirillamme vähintään 2 rabiesta), ekinokokkoosikäsittely, TRACES-järjestelmän mukaiset dokumentit ja toimenpiteet
 • Yhdistelmärokote
  Parvo, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, kennelyskä, leptospiroosi
 • Aikuisten koirien sterilointi/kastrointi (pennun adoptiossa adoptoija allekirjoittaa erillisen sterilisointi/kastrointisopimuksen)
 • Vasta-ainetestit trooppisista sairauksista otetaan koiran tullessa Esperanzaan ja ennen kotiin lähtöä mikäli edellisistä testeistä on jo vierähtänyt aikaa sekä tietenkin aina tarvittaessa. (HUOM! Esperanzan koirilta testataan kaiken kaikkiaan 5 eri sairautta) Leishmania, Ehrlichia, Anaplasma, Filaria, Borrelia 
 • Ekinokokkoosikäsittelyn lisäksi, jokainen koira saa ulkoloishäädön ennen kotiin lähtöä
 • Lentokulut
  Kuljetus lentokentälle, lentopaikka, sekä mahdollinen osuus saattajan lentokuluista

 • Ensipanta
  Jokainen lähtevä koira saa pannan, joka on varmasti sopiva, eikä kentällä koiraa vastaanottaessa tarvitse hermoilla pantojen vaihtoa. Suosittelemme kuitenkin jokaisen adoptoijan varautumaan tilaamaan koiralle turvalliset jarruvaljaat jo ennen koiran tuloa.   
 • Esperanzaan tullessaan koirat saavat kattavan matolääkityksen, sekä ulkoloishäädön. Ne perustarkastetaan ja tehdään perusteellisempia tutkimuksia, jos on tarvetta, kuten esimerkiksi testataan virustautien varalta, esim parvo-, ja coronavirus, penikkatauti. 
 • Lisäksi
  Koiriamme ei adoptoida Suomeen suoraan tarhalta, vaan koiramme elävät kotonamme kodinomaisessa ympäristössä, joka tarkoittaa, että koiran matkustuskuntoon laittamisen lisäksi adoptiokulu kattaa myös hieman tarhakuluja, kuten esim. tarhavuokraa ja koirien ruoka-, hoito-, sekä kuljetuskuluja

Aikuisen koiran adoptiokulu on normaalisti 500,00€. Mikäli adoptoitava koira on pentu, jolle ei ole vielä voitu suorittaa sterilointia/kastrointia on adoptiokulu normaalisti 400,00€. Adoptoija sitoutuu erillisellä sopimuksella kastroimaan/steriloimaan pennun heti kun se on mahdollista, noin 1 ikävuoteen mennessä. Vanhemmat koirat ja "erityistapaukset" katsotaan aina tilanteen mukaan.                                                                                       

 

  Huom!

Mikäli varaus perutaan Esperanzan päätöksestä, adoptoijalle palautetaan adoptiokulu kokonaisuudessaan. Mikäli adoptoija peruu varauksen adoptiokulua ei palauteta! Koira on ehditty jo laittamaan lentokuntoon eläinlääkärin toimesta ja lento on mahdollisesti ehditty jo varata ja maksaa. 

 

 

Koira luovutetaan teille henkilökohtaisesti Helsinki-Vantaan lentokentällä, jossa samalla allekirjoitatte adoptiosopimuksen, jotka tulevat koiran mukana. Varauduthan todistamaan henkilöllisyytesi tarvittaessa. Mukana olisi oltava hihna, mielellään esillä, jotta koirien luovuttaja löytää teidät helpoiten. 

 

Koiramme matkustavat Suomeen tuontivaatimukset täyttäen sekä rekisteröitynä TRACES-järjestelmään.